Bland gjæren inn i lunket potetvannet i en stor bolle. La det stå i 10 minutter for å løses opp.
Rør inn 7 dl mel. Dekk til bollen med et håndkle og la det stå i romtemperatur over natten.
Varm melk i en kjele eller mikrobølgeovn, til små bobler vises på overflaten; tilsett sukker, smør og salt. Kjøl ned til en lunket temperatur.
Bland melk sammen med gjærblandingen. Bland inn 14 dl mel, rør deigen godt (i ca. 10 minutter).
Tilsett rosiner; kna deigen godt nok til den er elastisk og glatt. Legg deretter deigen i en lett oljet bolle. Dekk til med et håndkle og la den heve ved romtemperatur til deigen har doblet seg i størrelsen, omtrent 1 til 1 1/2 time.
Varm ovnen til 175 grader.
Form deigen til to brød. Legg hver av dem inn i smurte brødformer på ca 22x12 cm.
Steki 1 time eller til brødene er gyldenbrune. Kjøl brødene ned i formene i ca. 15 minutter; deretter setter du brødene på en rist for å avkjøle helt. For å få en myk skorpe, børster du toppene med vann og drysser lett med sukker over brødene.